May 14, 2011

"cHaiyOk!! cHaiyoK" qaLeesya~

erm lame plak rase nye xjenguk2 bloG nie..
padahaL baru semiNggu je kowT.. ^_^
ermmm xde cite pe lg nak update sgt powN..
cume arini rase suke sGt nengOk qaLeesya da muLa belajar2 pEgaNg botOL sendiRi..

biLe orG pegaNgkan bOtOl di tolaK2nye mcm da terror sgt..
tp xpeLa sng sket keje mAma klu da pndai pGG botoL sendiri..
btL x cayuNk???
kaLau ikutkan papa diE, abesLa...
bukaNper, terLebey manJakan anAk.... hehe
sape X sayAng anAk kaN???

saJe upLoad videO nie.. korang tgk la geLagat c keCik nih...


video

peGang botoL da pandai kan?? pasni beLajar meniarap plak k???
~comiNg sOOn yaaa~
..dadaaaaaa..

May 7, 2011

prinCeSS daH panDai main2...~

suke N jeles tgk mainan budak2 skg nie..
xcam kite dulu biase2 aje.. ntah dapat ke tdak.. hehe
xksah laa janji mama dpt tgk anak mama main..

mama geram sgt tgk sume mainan2 nie...
sbb tu mama belikan utk qaleesya.... tp qaleesya cpt jemu la plak...
amboi... pandai ek??






nnt ade dwet lebey mama blikan mainan byk2 yek...
cayunk kamoooooo!!!

kenDuri aQiQah N selepas d bOtakkAn mAma

5 MAC 2011 ~ majlis aqiqah & cukur jambul qaleesya d umah mertuaku...
sronok sgt dari pg ke malam ramai sgt membe2 dtg majlis..
plg best qaleesya dapat byk sgt gift N angpau dr org2 yg dtg.. tqvm smua..
ape pun alhamdulillah majlis berjalan dgn lancar... cume moOd qaleesya xbape baek
dgn cuaca panas terik nyer.. huhu






















~ papa belikan carseat utk qaleesya ~


May 6, 2011

my princeSS da semakin membesar

pejam celik pejam celik kejap je qaleesya da 4 bulan...
tp trase lame tol saya menunggu kelahiran qaleesya sampaila dah ade depan mata skrg..
sgt3 bahagia xterkata..
lg2 ble tgk qaleesya dah pandai gelak ketawa, ngomel sorg2 n ajak sembang2 dalam bahasa die laa..
yg pasti makin panjang akal nye makin manjaaaaaaaa skrg nih..


wat 4D time preggykan qaleesya 6 bulan..



..qaleesya hari pertama..

sape ajar jelir lidah tu yunk??

kalau lena tdo, bising cmne pun xkan sedar..



hehe.. nanges nak susu, mama sibuk nak amik gamba plak!!
 

posing ape nie??

hurm... sronok btul tgk perkembangan die..
cuma mama tgh tunggu bila la qaleesya nak pandai meniarap nih???
ngiring pun malas2 wat mama risau je sayang....
insyaAllah harap2 5bulan nnt da pandai la berguling2 ek?? hihi.. chaiyok2 anak mama boleh!!
alhamdulillah walaupun badannye cute aje, tp sihat slaloooo.. amin.

~ miss u aLLz... ~

bile dah belek2 pic yg lame rs cm xpecaye je skg saya nie dah ade baby.. huhu
byk nye yg da brubah expecially badan saya yg semakin lame semakin chubby..
dah mcm xnak turun2 plak dah... sedey je tgk membe2 slim lg... huhu =(


:: wit my claSSmate Dais uitm melaka ::





:: kenangan di penang ::

bersama kak lin bercuti d pulau redang..


bersama membe2 time kursus induksi 2008



lepaking dgn oni, k.maria, dira N fiza d quEEnsbay




RINDU KAT KORANG SMUA SESANGAT2... LAME TOL XJUPE EK??
BULAN 6 NI, ME, MY HUBBY n PRINCESS QALEESYA akan turun penang...
ley la kite sume jupe N lepaking cm dolu2...

suai kenal :)

Assalammualaikum semua. :)

Untuk first entry ni, sy akan lebih kepada suai kenal ye.
Maklumlah, sya baru lagi di sini. 
Seperti yang sedia maklum di 'about me', saya seorang isteri dan juga seorang ibu kepada baby saya yang baru mencecah 4 bulan lebih.

Nak tengok baby saya? :)



Nama : Nur Qaleesya Irdina Binti Mohd Hafiy

Umur : 4 bulan

Tarikh lahir : 24 Disember 2010

Nama Ibu *nak glamour jugak : Fatin Kamalia Binti Jamaludin.




Dan ini adalah kami. :) Ini ketika majlis cukur jambul Qaleesya. The theme was RED.

Sekian. Wasalam. :)